Tüm Acil Tahliye Planlarının Yapması Gereken 10 Şey

Acil bir olayı çevreleyen ilk anlar çok önemlidir. Sonuçta, tesisiniz güvensiz görülüyorsa, sınırlı zamanınızı saat ilerlerken nasıl tepki vereceğinizi anlamaya mı harcamak ister misiniz yoksa önceden belirlenmiş bir tahliye planıyla hemen başlamayı mı tercih edersiniz?

Bu, yüzeyde açık bir cevabı olan varsayımsal bir soru gibi görünse de, gerçek şu ki, birçok kuruluş tahliye planları oluşturma ve uygulama konusunda ne yazık ki yetersiz kalıyor. Nereden başlayacağınızı mı merak ediyorsunuz? Bu 10 temel adımla başlayın.

1. Afetten Etkilenen Tüm Bireyleri Kabul Edin
Çalışanlardan ve aile üyelerinden müşterilere ve acil durum müdahale ekiplerine kadar birçok farklı insan afet meydana geldiğinde etkilenir. Kapsamlı bir tahliye planı, engelliler ve diğer koşullar nedeniyle yardıma ihtiyacı olanlar da dahil olmak üzere tüm insanlar için prosedürleri kabul eder ve belirler.

2. Tüm Bileşenler için Rol ve Sorumluluklar Belirleyin
Acil durumlar meydana geldiğinde, kaos hızla ortaya çıkabilir – özellikle de kimse ne yapması gerektiğini ya da kimin sorumlu olduğunu bilmiyorsa. Tahliyeleri emretmek ve yönlendirmek için yetki ve sorumlulukla belirli çalışanlara görev veren açık bir komuta zinciri belirlemek kafa karışıklığını en aza indirebilir. Personel ayrıca, tüm çalışanların muhasebesi, yardıma ihtiyacı olanlara yardım etme ve kritik operasyonların kapatılması gibi diğer kilit görevler için de tayin edilmelidir.

3. Yerinde Barınma veya Tahliye İçin Hükümler Yapın
Olayın niteliğine ve koşullarınızın özelliklerine bağlı olarak, acil bir durumda karşılaşabileceğiniz en erken kararlardan biri, sığınma veya tahliye olup olmadığıdır. (Yerel yetkililer tahliye etmenizi tavsiye ederse, talimatlarını izleyin.) Her ikisi için de açık ve kapsamlı planların olması çok önemlidir.

İlki durumunda, acil durumun türü müdahaleyi zorunlu kılar. Örneğin, kimyasal olaylar, aktif atıcılar ve kasırga uyarılarının tümü, farklı yerinde barınak protokolleri gerektirir.

İkincisi durumunda, binanız hasar görmüşse veya tehlike altındaysa, açıkça tanımlanmış, erişilebilir, engelsiz ve iyi aydınlatılmış birincil ve ikincil tahliye yolları oluşturun ve tüm paydaşların hem tahliye yollarından hem de belirlenmiş montaj alanlarından haberdar olduğundan emin olun.

4. Yangın Güvenliği Planlamasına Öncelik Verin
Genellikle şiddetli hava olaylarının güvenlik ve iş sürekliliği üzerindeki etkisini düşünsek de, yangın genellikle hafife alınan bir tehdittir. Yangın yönetmeliklerine ve düzenlemelerine uyum ve rutin bina güvenliği denetimleri gibi yangın güvenliği stratejilerini unutmayın.

5. BT ve Siber Güvenliği Koruyun
İnsanları korumak her zaman birinci öncelik olsa da, kuruluşunuzun verilerini ve BT sistemlerini korumak da hayati önem taşır. Değerlendirmeniz gerekiyorsa, iş sürekliliğini kolaylaştırmak için kritik bilgilere erişiminiz olacak mı? Bu yönü yönetmek özel uzmanlık gerektirebilir, ancak bir tahliyeyi takip eden günler boyunca işletmeniz hareketsiz kalmadığında bu adımı attığınız için minnettar olacaksınız.

6. Belge, Belge, Belge
Bir tahliye planı, tüm gerekli bilgileri detaylandırması gereken dokümantasyonu kadar iyidir. Fiziksel kopyalar açık bir şekilde işaretlenmeli ve en az bir kopya tesis dışında saklanarak erişilebilir olmalıdır; tesisinize erişim kısıtlanırsa elektronik kopyalar da paha biçilmezdir.

7. Çalışan Eğitimi Hesabı
Çalışanlarınız ortaya çıkabilecek acil durum türleri ve bunlara nasıl müdahale edecekleri hakkında ne kadar çok bilgi sahibi olursa, organizasyonel yanıtınız o kadar sorunsuz olacaktır. Eğitim, işe alım sırasında ve binanızın tasarımından ve / veya yerleşiminden personel değişimine kadar her şeyle ilgili değişiklikler nedeniyle rutin aralıklarla sunulmalıdır. Hiçbir şey değişmese bile, planı tekrarlamak, seçmenlerinizin acil bir durumda unutmamasını sağlar.

8. Rutin İncelemeleri ve Güncellemeleri Planlayın
Acil müdahale planlaması dinamiktir, statik değildir. Değişiklik gerektiren alanları belirlemek için planınızı düzenli olarak gözden geçirin. Seçmenlerinizle acil durum prosedürlerini güçlendirirken sorunlu alanları belirlemenin basit bir yolu? Matkaplar. Hangi yönlerin sorunsuz, hangilerinin sorunsuz gittiğini öğrenin ve planınızı bu güçlü ve zayıf yönlere göre gözden geçirin.

9. Afet Sonrası Planlamayı Dahil Edin
Olay bittiği için tahliye planınız yapılmadı. En iyi tahliye planları, bir felaket sonrasında çalışan sağlığını, refahını ve iyileşmesini desteklemek için de mekanizmalara sahiptir.

10. İletişimi Düşünün
İletişimin kritik bileşenini kapsamadan hiçbir acil durum tahliye planı tamamlanmamıştır. Seçmenlerinizin ihtiyaç duydukları bilgilere ihtiyaç duydukları zaman erişmelerini nasıl sağlayacaksınız? En etkili iletişim yöntemlerinin kişiden kişiye değiştiğini unutmayın. Çok modlu bir iletişim planı, bilginin en verimli ve etkili şekilde teslim edilmesini ve alınmasını garanti etmenin en iyi yoludur.

Tahliyeprojesi.com
0212 258 55 00

Share

Add Your Comments

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir